6 manieren om je fiets te verlichten

Wil jij goed zichtbaar de weg op en zie jij door de bomen het bos niet meer, dan is deze blog voor jou. Kom erachter welke fietsverlichting het beste bij jou past en vermijd een boete in het verkeer.

Dynamo verlichting uit de tijd

Iedereen ouder dan 25 jaar kan zich nog herinneren hoe vervelend het was om met een dynamo op je band te fietsen. De dynamo stond zo strak op de band dat je niet vooruitkwam. Stond deze te los dan slipte deze zodat je maar af en toe licht had. Om nog maar niet te spreken over de draadjes die kapotgingen.

Gelukkig is de fietsverlichting nu verbeterd.

Fietsverlichting op batterijen

Er zijn zoveel verschillende lampen op batterijen verkrijgbaar. Van vaste verlichting met batterijen, afneembare lampen met een houder tot silicone lampjes. De laatste kun je makkelijk op iedere fiets monteren en snel verwisselen. Wij raden iedereen aan om altijd deze verlichting in huis te hebben. Mocht er een lamp niet werken dan zijn deze makkelijk en snel te monteren. Zo kan je toch veilig deelnemen aan het verkeer.

Wij adviseren om LED-verlichting te nemen wanneer u voor batterij verlichting kiest. LED verbruikt namelijk minder energie zodat de batterijen langer meegaan. Kiest u toch voor halogeen, ga dan voor oplaadbare batterijen.

USB de makkelijke oplossing

Er is tegenwoordig fietsverlichting die via USB oplaadbaar is. Dit is verlichting die je van je fiets kunt klikken en dan makkelijk via een USB-kabel kunt opladen. Het voordeel is niet alleen dat je heel veel licht van deze lampen krijgt, maar ook dat je nooit geen batterijen meer hoeft te kopen.

Naafdynamo de duurzaamste keuze

Een nog duurzamere keuze is een fiets met een naafdynamo.

Deze hebben de duurzaamheid van een gewone dynamo maar niet de nadelen.

Doordat de dynamo in de naaf van het wiel zit, ga je niet zwaarder trappen en heb je geen last van slippen. Je hebt geen batterijen of elektriciteit nodig. Niet onbelangrijk met de stijgende prijzen. Helaas is niet iedere fiets uitgerust met een naafdynamo. Vandaar dat er nu iets nieuws op de markt is gekomen.

Nieuw: magneetverlichting

Net zo makkelijk en zeker zo duurzaam als een fiets met naafdynamo.

Maar hoe werkt dit? Je plaatst een magneetlamp langs je wiel en een magneet op je spaken. Wanneer je fietst passeren deze elkaar en wek je elektriciteit op. De lamp zal dus automatisch gaan branden zonder dat het je extra moeite kost. Je fietst comfortabel, veilig en altijd verlicht.

Wielverlichting veilig en leuk voor kinderen

Er zijn tal van leuke accessoires voor op een kinderfiets. Maar de veiligste is wielverlichting. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Ze zijn niet alleen heel leuk voor je kind maar ook voor de ouders. Je ziet de leuke lichtpatronen al van ver aankomen en je kind is ook van de zijkant goed zichtbaar. Deze zijn overigens ook te monteren op een rolstoel. Veilig en verantwoord.

Bekijk hier welke fietsverlichting het beste bij jou past. Je bent ook welkom op een van onze markten.