wie en waarom we zijn

het begon met een fietstas

Als 12-jarig jongetje liep Piet van den Berg langs de kraam met fietsonderdelen van Wil Ketelaars. Hij zag een fietstas die hij moest hebben maar onmogelijk kon betalen. Iedere morgen voordat hij naar school ging bouwde hij voor Wil zijn kramen op zonder dat deze marktman dit wist. Wil vroeg aan zijn collega’s waarom zijn latten altijd al netjes aan zijn kraam zaten wanneer hij op de markt aan kwam. Zijn collega’s vertelden hem dat een jongen dat altijd deed en ’s middags ook altijd langs zijn kraam liep.

Niet veel later sprak Wil Ketelaars hem aan en werd er afgesproken dat hij bij hem mocht komen helpen in ruil voor de tas.

Al snel mocht Piet meerdere dagen met hem mee. Na zijn schooldiploma is Piet zelfs in Dongen bij Wil en zijn vrouw Mieke gaan wonen zodat hij iedere dag bij hen kon werken. In 1974 kreeg hij de prachtige kans om een volle bus met fietsonderdelen van Wil over te nemen. 

1 mei 1974 is Piet van den Berg als zelfstandige begonnen. Hij had zijn eigen bedrijf maar samen met Wil Ketelaars brachten ze ook hun eigen fietsen op de markt. In Reusel en omstreken reed iedereen op een PBR fiets. Met hulp van zijn vrouw Jet, zijn vader Piet, zijn moeder Dien en broer Ron groeide zijn bedrijf snel. Zijn bus werd te klein. Er werd een grotere bus gekocht, een aanhanger en grotere garage. Even later werd de bus een vrachtwagen en dat werden er al snel 2. Samen met zijn broer en andere familieleden ging hij alle markten af. Het marktvirus sloeg ook over op zijn oudste dochter Sandra die vast in dienst kwam.

Familiebedrijf

Op 1 januari 2014 nam Sandra samen met haar man Gerard de zaak over. Piet kan de markten niet missen dus blijft meegaan. Vanaf 2018 gaat (klein)dochter Lieke ook mee naar de markt. In 2022 zijn we ons ook meer gaan focussen op online verkoop. Sandra en Gerard gaan naar de markten en Piet is er soms ook bij. (Klein)dochter Lieke houdt zich vooral bezig met de webshop, sociale media en de marketing.

1974

Piet van den Berg start zijn eigen onderneming

1980

Piet verhuist met zijn gezin naar een grotere bedrijfshal

1990

Zijn bedrijf blijft maar groeien en er komen twee nieuwe vrachtwagens

1994

Start bouwen van de huidige bedrijfshal

2014

Sandra en Gerard nemen de zaak over

2022

Dankzij Lieke staat online verkoop nu ook centraal

Een greep uit ons assortiment